Aký je pôvod rakoviny?
Najdôležitejšia vec, ktorú môžete niekedy čítať o liečbe rakoviny.
Aký je pôvod rakoviny?
Staroveký Grék, "otec medicíny" Hippokrates, použil grécke slová carcinos a karcinóm na popísanie (rakovinových nádorov), čo z neho urobilo prvú osobu v histórii kde použili chorobu s menom "cancer,karkinos."
Rakovina vzniká v tele keď sa nedarí rozpoznať a zničiť bunky, ktoré sa nereplikujú normálne. Prečo? V priemernem veku človeka,je okolo 100 milionov buniek ktoré sa replikujú každý deň. Niektoré z buniek sa počas replikácie replikujú s chybami. A jednou z hlavných funkcií imunitného systému je identifikovať a zničiť tieto nenormálne bunky. Len vtedy keď imunitný systém nedokáže rozpoznať zlé bunky, alebo ak áno tak ich nedokáže zničiť, vtedy vzniká rakovina. To znamená, že rakovina je predovšetkým ochorenie imunitnej dysfunkcie. Ak by imunitný systém pracoval perfektne,nemala by rakovina šancu. Bola by zničená na základe z bunky do bunky, Jedná sa vlastne o proces, ktorý sa vyskytuje u takmer u každého človeka od okamihu narodenia. Ale niekedy sa stane chyba. Ale niekedy sa chyby stávajú.
Genéza rakoviny
Rakovina je hlavnou príčinou úmrtí v ekonomicky rozvinutých krajinách a je hlavnou príčinou úmrtí v rozvojových krajinách. 10-12mil nových prípadov rakoviny a 7-8.mil.případov úmrtí na rakovinu ročne. Štandardizované miery výskytu rakoviny sa za posledných 30 rokov zvýšili o 10 - 20%. Podľa Cancer Research UK, sa odhaduje , ž eu viac ako jedného z troch ľudí sa bude vyvíjať nejaká forma rakoviny počas svojho života .Tieto štatistiky sú založené na základe odhadov výskytu rakoviny a úmrtnosti vyrobených Medzinárodnou agentúrou pre výskum Cancer (IARC), pre rok 2008. Odhaduje sa 12,7 miliónov prípadov rakoviny a 7,6 milióna úmrtí na rakovinu v roku 2008 po celom svete. Rakovina prsníka u žien a rakoviny pľúc u mužov sú najviac najčastejšou príčinou úmrtí na rakovinu u každého pohlavia v oboch ekonomicky rozvinutých a rozvojových krajinách. Signifikatný podiel na celosvetovom bremene rakoviny môže byť obmedzený so zdravšími stravovacími zvyklosťami.
Hlavné príčiny rakoviny založené na IARC (Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny)
- Výživová porucha
- Fajčenie
- Priemyselné karcinogény
- Vírusové infekcie
- Vrodené mutácie
- Reprodukčné poruchy
- Alkohol
- Slnko / UV
Mnohoročná príčina ľudskej karcinogenézy, Kelloff GY, 2000
Vznik Progres
- Prsia 14-18 years 6-10 years
- Prostata 10 years 3-15 years
- Hrubé črevo 5-20 years 5-15 years
- Žalúdok 10-20 years 3-5 years
- Pľúca 5-40 years 6-10 years
- Pažerák 5-20 years 3-4 years
- Krčok maternice 9-13 years 10-20 years
Pri pohľade na prvú príčinu rakoviny "nutričné poruchy", u ľudí sú priamo alebo nepriamo spôsobené nedostatkom základných živín spolu s imunostimulátormi, ktoré by mali byť prítomné v potravinách a prirodzene stimulovať imunitný systém. Problém s dnešnou ponukou potravín, je to, že poľnohospodárska pôda je vyčerpaná z minerálov a väčšina potravín, ktoré jeme, je vysoko spracovaná. Takto je prakticky nemožné dostať všetky živiny (prirodzené imuno stimulátory),z dnešného potravín, a to je dôvod, prečo musíme brať starostlivo vybrané kvalitné výživové doplnky v dnešnom modernom svete. Využitie dusíkatých hnojív v pestovaní zeleniny by mohlo byť príčinou najrýchlejšie rastúcej rakoviny vo Veľkej Británii.
Prečo musíme aktivovať náš imunitný systém?
1) Väčšina ľudí sa dnes rodí vyčerpaná a toxická. Aj keď jete to najlepšie jedlo a vaše zdravie je dokonalé, väčšina z nás sa rodí dnes s nutričnými nedostatkami, vďaka ich nedostatkom u našich rodičov. Obe nedostatky živín a toxické kovy sa prenášajú z matky na dieťa cez placentu.
2) Dnešná pôda je vyčerpaná. Mnoho pôd ma málo zinku, mangánu, chrómu, molybdénu, vápnika a horčíka. To znamená, že aj keď človek je vynikajúcu stravu z biopotravín, tak stále nemôže získať všetky živiny, ktoré človek potrebuje.
3) Vysoko výnosné plodiny majú nedostatok základných nutričných hodnôt: Desaťnásobok množstva pšenice sa pestuje na rovnakej ploche, ako bola pestovaná pred 100 rokmi. Dnešné pšenica obsahuje asi 6% bielkovín, zatiaľ čo pred 100 rokmi obsahovala 12 až 14%. Hladiny stopových prvokov sú podobne oveľa nižšie, vzhľadom k metódam s vysokým výnosom poľnohospodárstva.
4) Moderné hnojivá nedodávajú dostatok stopových prvkov Pred sto rokmi, hnojivá boli používané značne pre hnojivo. Dnes, superfosfát hnojivá z veľkej časti nahradili hnoj. Obsahujú predovšetkým dusík, draslík a fosfor, a majú nedostatok stopových prvkov, obsiahnutých v hnojive.
Superfosfáty často pôsobia skôr ako rastové stimulanty. To výrazne prispelo k vyčerpaniu pôdy od minerálov.
5) Pesticídy a herbicídy zabíjajú pôdne mikroorganizmy s vplyvom na výživu plodín. Pôdne mikroorganizmy spolu s minerálymi látkami a ďalšími živinami sú potrebné pre všetky rastliny. Výsledkom je nižší obsah živín. Naše telá vyžadujú ďalšie živiny, na spracovanie rezídui pesticídov, ktoré zostávajú v potravinách. Mnoho pesticídov sú smrtiace chemické látky, ktoré si berú daň z ľudského systému. Niektoré z nich obsahujú olovo, arzén a iné toxické kovy, ktoré sa pomaly hromadia v tele, pokiaľ ale človek nesleduje zdravý program navrhnutý na ich odstránenie.
Naše zákony v súčasnosti umožňujú vyrábať z odpadových vôd a kalov hnojivo, ktoré obsahujujú značné množstvo toxických kovov. Tie sa pridajú k nášim toxickým kovom v tele a vyžadujú ďalšie živiny aby sa mohli odstrániť z tela.
6) Diaľková doprava mnohých potravín znižuje ich výživovú hodnotu. Mnoho potravín sa pestuje tisíce kilometrov od populačných centier. Môžu stráviť týždne na nákladných automobiloch alebo vlakoch kým sa dostanú k vám.
Akonáhle je jedlo zozbierané, hladiny niektorých živín sa začínajú znižovať. To je ďalší faktor, ktorý znižuje príjem živín a zvyšuje potrebu doplnkov.
7) Spracovanie potravín často významne znižuje obsah živín. Rafinácie pšenice,na výrobu bielej múky odstráni 80% horčíka, 70 až 80% jeho zinku, 87% jeho chrómu, 88% svojich mangánu a 50% svojho kobaltu. Rafinácia cukrovej trstiny, na výrobu bieleho cukru odstráni 99% jej horčíka a 93% jeho chrómu. Leštenie ryže odstráni 75% svojho zinku a chrómu. Potraviny v konzervách môžu byť veľmi staré. Mrazené potraviny sú nutrične lepšie, ale nie tak dobré ako vynikajúca čerstvá zelenina, mäso, mliečne výrobky a ďalšie čerstvé výrobky.
8) Potravinárske prídavné látky môžu vyčerpať živiny z potravín. Tisíce umelých príchuti, farbivá, cestá, kondicionéry, stabilizátory a konzervačné látky sa pridávajú do mnohých potravín. Aj keď niektoré z nich sú neškodné a môžu zvýšiť hodnotu potravín, mnohé sú toxické a môžu poškodiť telo. Napríklad, EDTA pridaný k niektorým mrazeným zeleninám na zachovanie farby zeleniny odstráni životne dôležité minerálne látky zo zeleniny.
9) Oslabený trávenie a výsledný zlé vstrebávanie živín. Výsledok jedenia rafinovanej, nekvalitnej potraviny so stovkami potravinárskych prídavných látok je, že trávenie väčšiny ľudí je narušené. To ďalej zhoršuje vstrebávanie živín a zvyšuje nutričné potreby..
10) Stresujúci životný štýl poškodzuje veľa živín, vrátane vápnika, horčíka a zinku. Zinok začína byť odstránený z tela počas niekoľkých minút po strese. To je dôvod, prečo má mnoho ľudí biele škvrny na nechtoch, napríklad. Stres spôsobuje nadmernú aktivitu nervového systému, čo znižuje tráviacu silu organizmu. To zase znižuje vstrebávanie živín a jeho väčšie využitie. Preto každý kto je pod tlakom bude potrebovať ešte viac živín, než tí, ktoré žijú veľmi pokojnú a kľudnú existenciu.
K tomu, aby sa vyskytla rakovina, sú tri veci, ktoré sa musia uskutočniť:
- Niektoré bunky musia mať chyby v replikácii pre začiatok procesu. Existuje celý rad vecí, ktoré spôsobia zvýšenie chyby replikácie: pre chemické látky (karcinogénne látky) a niektoré vírusy, ale čo je najdôležitejšie, vek. Vek, ktorý spôsobí najväčšie chyby v bunkovej replikácii. Ako 10 ročný má väčšina ľudí veľmi málo chýb bunkovej replikácie. Pravdepodobne menej než 1000 za deň z celých 100 miliónov opakovaní. V čase, keď sme dosiahli 60, sa domnievame, že máme 100,000 bunkiek, každý deň, ktoré sa nedokážu replikovať normálne. V dôsledku toho, rakovina je oveľa častejšia u 60 ročných, ako u 10 ročných.
- 2. vec, ktorá sa musí stať, je, že imunitný systém nemusí , nedokáže rozpoznať aberantne bunky, keď sú vytvorené. V mieste pôvodnej chyby je celkom jednoduché pre imunitný systém prekonať zlé bunky. Avšak v prípade, že bunka unikne detekcii a rozdeľuje sa znovu, potom tretí krok ktorý sa môže stať a často nasleduje:
- je, že imunitný systém musí zostať v necitlivom stave pre nádor, aby sa naďalej replikoval. Väčšinu času, bude telo prekonávať nádor v prvých dňoch / týždňoch / mesiacoch svojho života. Ale občas nádor pokračuje,vyhne sa detekcii a rastie, až sa stane dostatočne veľký pre lekára aby ho našiel.
Bod, v ktorom nádor je dostatočne veľký pre detekciu môže trvať dlhú dobu, dokonca aj 10 rokov. Ale v čase, keď je dostatočne veľký na odhalenie, už sú tam stovky miliónov buniek vo svojej veľkosti. V tomto čase je pre imunitný systém veľmi ťažké pripojiť účinnú obranu proti útočníkovi, nádoru.
Koncepcia liečby rakoviny v Amerike je v podstate znížiť, spáliť, otráviť a zabiť zlé bunky (rakovinové bunky), a zároveň podporiť dobré bunky (zdravé bunky). Chirurgia, chemoterapia a ožarovanie sú metódy, čo vieme najlepšie „ponúknuť „. Aj keď to môže byť tou najlepšou voľbou liečby v dnešnej Amerike, väčšina sveta pridáva ďalšie komponenty do týchto štandardných metód. Podpora imunity.
Najväčšia trieda liekov proti rakovine ktorá sa používa v dnešnom svete je založená na polysacharidových imunomodulátoroch. Ide o látky, ktoré vyvolávajú imunitné funkcie. Viažu sa na receptory na povrchu rôznych buniek imunitného systému a aktivujú ich. Buď zapnú bunku , alebo ju vypnú, alebo vyvolajú tvorbu viacerých týchto buniek alebo spustia uvoľňovanie cytokínov, ako sú chemické látky nazývané TNF. Dôvod, prečo sa tieto doplnky terapie Imunitného systému používajú spolu s konvenčnou liečbou je v podstate nasledovný:
Niekto by mohol povedať, že je ľahké sa zbaviť rakoviny. Môžete jednoducho vziať nôž a vyrezať ju. Ale bohužiaľ, neodstránili by ste príčinu rakoviny, ktorá je vlastne imúnna dysfunkcia, ktorá nechá rakovinu sa v prvom rade množiť. Buď riešite túto vec chemoterapiou, alebo s radiáciou. Všetky tieto metódy sú užitočné, ale nakoniec môžu zlyhať, ak sa prijmú potrebné opatrenia na spustenie efektívnej a zodpovedajúcej imunitnej odpovede. Pri bežnej liečbe rakoviny je recidíva tak vysoká, že u lekárov v Amerike je zakázané použiť aj slovo "liek". Sú povinní namiesto toho používať termín "v remisii". Je to preto, že vieme, že u rakoviny je takmer isté, že sa vráti v najbližších 5 rokoch. Prečo? Vzhľadom k tomu že je tam rovnaký dôvod, ktorý umožnil rakovinu spustiť po prvýkrát, je tam prítomný po celú dobu chemoterapie a ožarovania.
Väčšina ľudí nebude meniť svoje stravovacie návyky. Alebo ich úroveň stresu, alebo sa presunú na miesto s nižšou EMP s menej chemickými látkami v pôde a vode. Ale akonáhle sa objaví rakovina, sú tam niektoré logické kroky ktoré by ste mali prijať. Jedzte správne. Pite čistú vodu. Držte sa od toxických chemikálií. Prestať fajčiť. Ak žijete pri poľnohospodárskej pôde, kde každý deň niekto postrekuje pesticídmi a herbicídmi,mali by ste sa vzdialiť. To sú len logické zdravé rozumné kroky, ktorými môžete znížiť pravdepodobnosť opakovania výskytu rakoviny.
Účel tejto publikovanej štúdie sú vedecké informácie a vzdelávanie, nemala by byť používaná k diagnostike alebo liečeniu zdravotných problémov alebo chorôb. Táto webová stránka je určená iba na účely všeobecného vzdelávania a informacii a nie je náhradou za odbornú lekársku pomoc, vyšetrenie, stanovenie diagnózy alebo liečbu..